Standard komt niet verder dan een gelijkspel in Zweden

Standard Luik heeft donderdagavond in zijn tweede wedstrijd in de poulefase van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld bij het Zweedse Elfsborg. Door het gelijkspel start Standard zijn poulefase met één punt uit twee wedstrijden. Europees overwinteren lijkt nu al geen sinecure meer voor de Luikenaars.

drombouts

Onder het oog van voorzitter Roland Duchâtelet, voor het eerst mee afgereisd naar een Europese verplaatsing, begon Standard niet bijster sterk aan de partij. Elfsborg kwam in het openingskwartier tot twee goede kansen, maar Eiji Kawashima stond (met de nodige moeite) pal.

Halverwege de eerste helft was het wél raak voor de thuisploeg. Na een hoekschop knalde Viktor Claesson in één tijd het leer in de verste winkelhaak. Fraai doelpunt en 1-0 voor Elfsborg, op dat moment een verdiende voorsprong.

Na rust probeerde Standard vol goede moed het vuur weer in zijn spel te krijgen. Onder impuls van een bedrijvige Mehdi Carcela en een ijzersterke Alpaslan Özturk slaagden de Rouches daarin. Een voorzetje van Imoh Ezekiel werd door Geoffrey Mujangi Bia met een halve omhaal binnengewerkt. 1-1 na een uur spelen.

Een kwartier voor tijd stuurde Paul-José Mpoku ploegmaat Michy Batshuayi alleen op doel af, maar die besloot in het zijnet. In de slotfase probeerde Standard het slot op de deur van Elfsborg nog te kraken met een indrukwekkende aanvalsdrift, maar tevergeefs. Met 1-1 halen de Rouches een bijzonder karig resultaat tegen een haalbare tegenstander.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws