Provincie start met fietsleasing voor medewerkers

Provincie start met fietsleasing voor medewerkers

Provincie start met fietsleasing voor medewerkers

Print
Om als werkgever het goede voorbeeld te geven op het vlak van duurzame mobiliteit, heeft de provincie Antwerpen een leasingproject opgestart dat het voor haar medewerkers aantrekkelijker moet maken om de meeste verplaatsingen tijdens, van en naar het werk met de fiets te maken. Reeds 100 provinciale medewerkers gingen op het aanbod in.

Omwille van de afbraak van het oude provinciehuis en de daaropvolgende nieuwbouw op dezelfde plaats, is het gros van de Antwerpse provinciale administratie de komende jaren gehuisvest op een tijdelijke locatie nabij de Singel waar een pak minder parkeerplaatsen zijn dan voorheen. Die situatie, gecombineerd met de voortrekkersrol die de provincie Antwerpen sowieso wil spelen op het vlak van duurzame mobiliteit, heeft nu geleid tot een nieuwe en vrij unieke leasingformule voor fietsen.

Fietsende medewerkers van de provincie genoten voordien al van een belastingvrije fietsvergoeding, overdekte en diefstalveilige fietsenstallingen en andere voorzieningen zoals douches en lockers. Daar komt nu bij dat wie zijn parkeerplaats afstaat, bereid is zelf een beperkte maandelijkse bijdrage te doen én belooft om minstens de helft van de woon-werkverplaatsingen met de fiets te zullen doen, een kwaliteitsvolle leasefiets van de provincie kan krijgen. In het contract is onder meer een verzekering en onderhoud inbegrepen.

De fietsvloot bestaat uit verschillende modellen (gewone fietsen, vouwfietsen en twee types elektrische fietsen) en kwam tot stand door een samenwerking van commerciële verdeler iBike en de sociale onderneming Levanto. De provincie hoopt dat het project ook andere werkgevers zal inspireren.

Archieffoto JVDP

.

Nu in het nieuws