Geelhandlaan wacht op dringende heraanleg

Print
Hove -
De gemeente heeft een nieuw voorlopig plan klaar voor de heraanleg van de Geelhandlaan. Inmiddels ligt het fietspad er zo gevaarlijk bij, dat overwogen wordt het onbruikbaar te verklaren.

Studiebureau Infrabo heeft voor de heraanleg van de Geelhandlaan vier scenario's voorgesteld, waarvan het schepencollege er nu één naar voor schuift. In dat plan, dat volgens burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) nog ?prematuur' is, komen de nieuwe voet- en fietspaden en de nieuwe bomenrij op min of meer dezelfde plaats te liggen als in de huidige situatie. De afvoer van het regenwater gebeurt via de oude riolering, die behouden blijft. Voor het afvalwater komt een nieuwe riolering. Omdat het horizontaal wortelgestel van de bestaande bomen de fiets- en voetpaden omhoog duwde, moeten de nieuwe bomen een verticaal wortelgestel hebben, al bestaat dan weer het risico dat de wortels in de nutsleidingen dringen.

Inmiddels is de toestand van het fietspad er niet beter op geworden.
"Sommige dals van het fietspad staan bijna vertikaal", zei oppositieraadslid Els Nelen-Pauwels (CD&V) in de gemeenteraad. Ze vroeg zich af of het niet beter is het fietspad onbruikbaar te verklaren en fietsers op de rijweg te laten fietsen. Een voorstel waar het college niet meteen afkerig tegenover stond. "Maar als de heraanleg nog lang op zich laat wachten, zullen tussentijdse herstellingen moeten worden uitgevoerd. Een tijdelijke asfaltering van het fietspad is dan een mogelijkheid", aldus burgemeester Volckaerts.

Ludwig Van Gelder
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio