Afgedankte N-VA-schepen: "Ik word behandeld als een crimineel"

Nadat het N-VA/CD&V-schepencollege van Keerbergen begin september besliste om schepen Tina Somers (N-VA) al haar bevoegdheden te ontnemen moet ze nu ook alle technische faciliteiten die ze als schepen bezat afgeven zoals bureel, telefoon en sleutel van het gemeentehuis, laptop, e-mailadres kwijt. Volgens Somers wordt haar zelfs de toegang ontzegd tot vergaderingen.

Bert Provoost

"Ik word behandeld als een crimineel die ernstige misdaden begaan heeft. Inwoners zullen mij voortaan niet langer fysiek kunnen ontmoeten in een bureau op het gemeentehuis of digitaal via een gemeentelijk mailadres. Dit terwijl ik niet anders heb pogen te doen dan onze verkiezingsbeloftes en de beleidsnota in mijn eigen bevoegdheden uit te voeren", aldus Somers, die intussen ook al haar N-VA-partijkaart inleverde.

Een maand geleden nam het Keerbergse schepencollege al alle bevoegdheden van de vrouwelijke schepen af. “Onhandelbaar, ze communiceert niet goed en doet altijd haar eigen zin”, klonk het toen.

“Logische beslissing”

Burgemeester Dominick Vansevenant (N-VA) vindt dat zijn college een logische beslissing genomen heeft. “Als ze geen bevoegdheden meer heeft, is het ook niet nodig om haar nog allerlei faciliteiten toe te kennen. Dat lijkt me een logische zaak. Mevrouw Somers probeert vooral chaos te zaaien door hier moeilijk over te doen”, klinkt het nuchter.

“Ik blijf zeker actief”

Tina Somers wil vooral niet opgeven. “Geen nood, inwoners zijn voortaan welkom bij mij thuis in de Dennendreef 1 als ik ze met iets kan helpen. Ik installeer mijn bureau aan de keukentafel. Ik volg van daaruit de dossiers op en ik controleer de werking van het schepencollege. Ik laat me niet wegpesten. Ik blijf zeker actief in de politiek. Ik kies ervoor om mijn bevoegdheden te blijven uitoefenen, niet om een loon te blijven ontvangen zonder bevoegdheden.”

Bert Provoost Foto: GVA (Tina Somers werkt voortaan van thuis uit)

MEER OVER Keerbergen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio