Colruyt wil winkels verjongen

Voedingsketen Colruyt is een vernieuwd, jonger concept voor haar winkels aan het uitwerken. De eerste vernieuwde Colruyt moet nog voor eind dit jaar de deuren openen in thuisstad Halle. Dat zegt Frans Colruyt aan het vakblad StoreCheck Magazine, zo meldt de website retaildetail.be.

fvranckx

"We werken aan de vierde generatie Colruyt-winkels. We hebben uit marktonderzoek geleerd dat we iets te veel worden gepercipieerd als een vijftiger. Ons concept is uiteindelijk al tien jaar oud. Daarom hebben we een werkgroep opgezet die ervoor moet zorgen dat we meer als een veertiger worden gezien", zegt Frans Colruyt, die samen met Jef Colruyt de operationele leiding heeft van de Colruyt Group. "Het zal geen revolutie zijn, we gaan de fundamenten niet veranderen, maar we moeten fris blijven en hier en daar zal er misschien wel iets heel gedurfds te ontdekken vallen."

Frans Colruyt voegt nog toe dat ook voor de ketens Bio-Planet en OKay in stilte aan een vernieuwing gewerkt wordt.

De woordvoerder van Colruyt kon niet meer informatie geven. "Als de tijd rijp is", zal over de vernieuwing gecommuniceerd worden, zo klonk het.

Belga, Archieffoto AS