Uncle Ben's Olen verhoogt rijstproductiecapaciteit

Voedingsbedrijf Mars Belgium verhoogt in zijn fabriek van Uncle Ben's in Olen de jaarlijkse productiecapaciteit van 90.000 naar 115.000 ton droge rijst. De investering bedraagt 20 miljoen euro. Ondanks verregaande automatisering worden hierbij ook vier extra personeelsleden aangeworven, wat het totaal op 154 brengt.

drombouts

De uitbreiding van de productiecapaciteit wordt donderdagavond officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Europees president Herman Van Rompuy. De overgrote meerderheid van de rijst die in Olen wordt geproduceerd -95 procent- is bestemd voor uitvoer, waarvan twee derde naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

"Bij de capaciteitsuitbreiding worden een aantal nieuwe technologieën geïncorporeerd. Het gaat bijvoorbeeld om een verbetering van het voorkoken, alsook het slijpen van de rijst," zegt Kathy Heungens, corporate affairs director. De nieuwe technologieën, waaronder een unieke "rotary dryer" werden in het eigen onderzoekscentrum ontwikkeld, en zullen ook naar de gelijkaardige fabriek van droge rijst in de Verenigde Staten worden gebracht.

"Dit is de confirmatie van Olen als centrum van rijstexpertise bij Mars," aldus Heungens. Bij het bedrijf klinkt ook dat de competitieve productie-eenheid "werk in de regio Kempen verzekert".

Belga

MEER OVER Olen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio