Flamencovoorstelling steunt hondenshelter in Sevilla

Flamencovoorstelling steunt hondenshelter in Sevilla

Flamencovoorstelling steunt hondenshelter in Sevilla

Print
Lier - Vzw Hondenzorg organiseert op zaterdag 5 oktober een flamencoavond in cc Vredeberg in Lier. De vier danseressen zijn vrijwilligers in een hondenasiel in het Spaanse Sevilla. Met de opbrengst kunnen ze medicijnen voor de honden kopen.
Vzw Hondenzorg is in 2008 door Werner Van Asch en zijn echtgenote Christel Van Boeckel opgericht. "De honden die we opvangen, komen uit asielen uit binnen- en buitenland. Het gaat telkens om dieren die dringend uit het asiel weg moeten, bijvoorbeeld omdat ze treuren en amper eten, omdat ze aangevallen worden door een dominante hond of omdat ze te oud zijn. Onze eerste taak bestaat erin om zo'n hond weer sociaal te maken en hem eventueel alles weer aan te leren wat hij in het asiel afgeleerd heeft. Via onze website hopen we vervolgens een nieuw baasje te vinden", legt Werner Van Asch uit.

"Dit gaat natuurlijk maar over enkele honden per jaar. Daarnaast houden we ons met onze vzw vooral bezig met het financieel en materieel ondersteunen van asielen in binnen- en buitenland. Momenteel helpen we het kattenasiel Poncho in Mol-Wezel, paardenasiel Horsespirit Rescue in Herselt en Uprodea in Sevilla", zegt Christel Van Boeckel.

"Christel en ik hebben het asiel in Sevilla al enkele keren bezocht. Enkele vrijwilligers waren toen de flamenco aan het dansen. Bleek dat ze voordien met een groep danseressen in de regio optraden. Dat bracht ons op het idee om hen voor een optreden naar Lier te halen. Om fondsen te verzamelen, organiseren we het hele jaar door immers allerlei activiteiten", onderstreept Werner.

De dansvoorstelling met Carmen, Esther, Vanessa en Maria vindt plaats op zaterdag 5 oktober in cc Vredeberg, Vredebergstraat 12 in Lier en begint om 21u. De toegangsprijs bedraagt vijftien euro.

Tickets: 0475.51.51.79, www.hondenzorg.be

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio