Karen Oger exposeert in Kalifornia en Baràbas

Wie café Baràbas binnenstapt, kan er moeilijk naast kijken: de grote foto van de prachtige blote dameskont die de gasten verwelkomt. De foto is van Karen Oger, die in het najaar nieuwe foto's tentoonstelt.

Van Gelder Ludwig

Naakt en maskers. Dat zijn de twee thema's die het werk van Karen Oger domineren. Ook de enorme foto die in café Kalifornia hangt getuigt daarvan.

"Ik beschik nu eenmaal over veel fantasie. Mijn foto's zijn blijkbaar controversieel, want ze lokken tegengestelde reacties uit. Veel mensen reageren enthousiast op de foto in café Baràbas. Ik herinner me een Nederlander die stom verbaasd was dat in een boerengat als Boechout zo'n confronterende foto aan de muur van een café kon hangen. Maar niet iedereen vindt het aangenaam. Een lesbisch koppel zei dat ze nooit meer wilden terugkeren naar het café, omdat ze de foto zo vrouwonvriendelijk vonden. Ach, iedereen ziet in de foto wat hij of zij zelf wil."

Karen werkte eerder als persfotografe, maar zette daarna tien jaar lang haar toestel aan de kant. "Eigenlijk ben ik terug begonnen met fotograferen naar aanleiding van de Boechoutse Lente, een artistiek project van enkele jaren terug, dat toen erotiek als thema had."

Karen zal van 20 oktober tot 10 december een veertiental foto's tentoonstellen, zowel in café Baràbas als in café Kalifornia, allebei aan het Sint-Bavoplein. De opening vindt plaats op zondag 20 oktober om 14 uur. Carl Depauw introduceert dan het werk.

Ludwig Van Gelder

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio