Evy op de fiets-met-de-taarten levert aan huis

In navolging van SoepMie en het Moon Pops-ijscoteam doorkruist nu ook Evy Princen op een bakfiets de binnenstad. Een sms'je volstaat om op kantoor of aan huis een (stuk) zelfgemaakte taart voor je neus te krijgen. "Het is een verademing om op de fiets te kunnen springen."

Jan Timmermans

Het principe is doodeenvoudig. Twee dagen per week brengt Evy Princes taart aan je deur. Een sms'je volstaat om een bestelling te plaatsen. De 28-jarige Antwerpse richtte Bambi's Mom & the Cooking Factory - een mondvol, jawel - reeds twee en een half jaar geleden op. Pas sinds kort brengt ze haar zelfgebakken taarten met de fiets ter plaatse, ongeacht de bestemmeling.

"Tot voor kort leverde ik enkel aan koffiehuizen. Contact met de werkelijke taartensmullers was er nauwelijks, en dat vond ik wel jammer", zegt Evy Princen.

Wie overdag op kantoor of 's avonds bij de tv nog wel een stuk taart lust, kan voortaan dus wel een beroep doen op de baksels van Evy. "Zolang de zoetekauw zich maar binnen de Ring bevindt. Ik lever de bestelde zoetigheden met een bakfiets. Het moet allemaal wat haalbaar blijven."

Stress en ellende

En zo stelt Evy een einde aan haar gemotoriseerde doortochten door de stad. Geen fileleed of parkeerellede meer voor haar. Geen tijdverlies of parkeerkosten. Voortaan parkeert ze haar bakfiets om het even waar kosteloos zonder boe of bah voor de deur.

"Door de fiets te nemen, gaat ook mijn conditie er op vooruit. De winter mag dan stilaan voor de deur staan, toch schrikt dat gure weer me niet af. Ik heb immers jarenlang de verplaatsing tussen het ouderlijk huis in Edegem en de school in de stad met de fiets afgelegd. Het is een verademing om nu opnieuw op de fiets te kunnen springen."

Al beleeft Evy Princen nog steeds het meeste plezier in de keuken. "Als kind deed ik niets liever dan op druilerige dagen samen met mijn oma onder te duiken in de keuken en taarten te bakken", zegt ze. "Mijn kindertijd beleefde ik met resten beslag in mijn haar."

Op dinsdag en donderdag levert Evy aan huis. Telkens bakt ze de taarten de dag ervoor. Vier dagen per week steekt Evy immers ook de handen uit de mouwen in een restaurant in Aartselaar. "In de voorafgaande dagen kan je op de Facebookpagina baksuggesties. Vervolgens maak ik die taarten waaraan de meesten de voorkeur geven. Natuurlijk kan je op dinsdag of donderdag ook steeds de taart van de dag bestellen, in de hoop dat ik nog niet uitverkocht ben, natuurlijk."

Of ze op termijn droomt van een eigen winkel? "Eigenlijk heb ik helemaal andere plannen. Ik wil graag een eigen restaurant openen. Gecombineerd met het taartenbakken", verklapt Evy Princen nog.

Meer informatie vindt u op www.bambismomandthecookingfactory.be

.

RUAE

Foto Patrick De Roo