Koppel dakloos na brand in appartement

Print

Koppel dakloos na brand in appartement

Boom - Bij een hevige brand in hun appartement aan de Molenstraat in Boom is donderdagmiddag een jong koppel dakloos geworden.

Een voorbijganger sloeg donderdag omstreeks 11u alarm op het noodnummer, nadat hij rook zag opstijgen uit het dakappartement op de derde verdieping van een gebouw aan de Molenstraat. De rook zorgde ook voor een waas boven de A12 en de Antwerpsestraat, waarop de Molenstraat aansluit.

"Bij onze aankomst sloegen de vlammen nog aan de achterzijde uit het appartement", schetst commandant Francois Van den Eynde van de Boomse brandweer. Binnen het kwartier had die de situatie onder controle, al volstond dat niet om het appartement te redden. Gelukkig waren de bewoners niet thuis en bleven ook de wel aanwezige bewoners in het gebouw ongedeerd. "Het getroffen appartement is onbewoonbaar, want volledig verwoest. Zowel woonkamer, keuken als slaapkamers zijn in vlammen opgegaan. De oorzaak van de brand ligt bij een defect aan een gasboiler, die in een kast in de woonkamer was ingebouwd", geeft de Boomse brandweercommandant nog aan.

De bewoners van het uitgebrande appartement kwamen kort na aankomst van de brandweer ook ter plaatse. Zij waren zwaar onder de indruk en werden door medisch personeel opgevangen. De Boomse burgemeester Jeroen Baert (N-VA) kwam ter plaatse om opvang via de gemeente indien nodig aan te bieden.

Jan Van de Poel

Foto's BFM en GVA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio