Mechelse brandweer zet deuren open

De poorten van de Mechelse brandweerkazerne in de Dageraadstraat staan zondag 6 oktober open voor het grote publiek. Zo kan je zien hoe een reddingshond wordt ingezet.

De brandweer van Mechelen is een beroepskorps met 85 manschappen. De klok rond is er een ploeg van wacht in de kazerne om uit te rukken voor de meest uiteenlopende opdrachten. Zondag van 10 tot 18u kan het publiek daar kennis mee maken. Zo zijn er tal van demonstraties en rondleidingen in de kazerne.

Hoe blus je een frietketelbrand? Hoe gaat een reddingshond op zoek naar slachtoffers? Hoe slagen brandweermannen erin om in met volledig met rook gevulde ruimtes toch de weg te vinden? Je komt het allemaal te weten tijdens de open dag. De brandweer stelt ook haar nieuwe voertuigen voor, net als het materieel en de technieken die gebruikt worden om mensen te redden uit hachelijke of gevaarlijke situaties.

Er zijn ook heel wat activiteiten op maat van kinderen. Zo leren de volwassen brandweermannen hoe hun toekomstige opvolgers wat ze preventief kunnen doen om brand te voorkomen, en aan de hand van tips kunnen de kinderen zelf een beginnende brand blussen.

SVH

Foto Sven Van Haezendonck

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio