Massenhoven maakt zich klaar voor M'hOVE IT!

Chiro Sint-Stefanus uit Massenhoven zette gisteren de tent overeind voor zijn jaarlijkse M'hOVE IT!-fuif, diezaterdagavond 5 oktober plaatsvindt. Zes jaar na de opstart is de fuif uitgegroeid tot een van de grootste in de streek. Langs de buitenkant ziet de lage, grijze tent naast de Chirolokalen aan de Kerkstraat er redelijk onopvallend uit, maar zaterdag worden wel meer dan duizend jongeren verwacht.

Kristin Matthyssen

M'hOVE IT! verving zes jaar geleden de klassieke kermisfuif van de Chiro. "Na Effe Heffe van de scouts van Pulle gaat het nu om de grootste fuif van Groot-Zandhoven", vertellen Lien Van Rompaey en Dani Janssens van de groepsleiding. "Dit jaar hebben we als deejays Stereo Rabbit, DB Vox en Beatorama. Sinds vorig jaar hebben we dankzij de provincie Antwerpen een fuifbus die fuifgangers uit de buurt veilig afzet en weer naar huis brengt. De bus was vorig jaar een groot succes. Ze stopt in Bouwel, Grobbendonk, Nijlen en alle Zandhovense deelgemeenten."

Omdat het geen klein feestje meer is, werken de Chirojongeren voor de organisatie samen met brandweer en politie voor een veiligheidsplan. "Van de brandweer krijgen we bijvoorbeeld tips, zoals dat je in een hamburgerkraam in een tentje geen gasflessen mag gebruiken. We hebben ook security. In totaal werken zo'n 45 vrijwilligers mee." Met de opbrengst van de M'hOVE IT!-fuif financiert Sint-Stefanus zijn werkjaar. "Sinds dit jaar werd ons terrein geregulariseerd van bos- naar recreatiegebied. Dat biedt perspectief om onze gebouwen op te knappen", vertelt Lien, "iets waar we waarschijnlijk ook wel wat geld voor zullen opzij leggen. Zaterdag verkopen we daarom ook een eigen M'hOVE It!-cocktail in een flesje met eigen opdrukken."

Vrijdag warmen de Chirojongeren hun tent al op met een bier-, wijn- en bingoavond, waar veel oudleiding en ouders naartoe komen. "Begin oktober is het traditioneel kermisweekend in Massenhoven. Onze kermis is niet zo groot als die van Pulderbos, maar het leeft toch ook wel in ons dorp", zegt Lien. "De mensen kijken ernaar uit. Vorig jaar stonden er geen botsauto's, tot spijt van velen, maar het goede nieuws is dat de botsauto's dit jaar hun comeback maken. Zondagvoormiddag is het rommelmarkt in Massenhoven en is het ook feest in café De Lindekens. Ik moet wel toegeven dat wij die kermiszondag als Chirojongeren nooit zo bewust meemaken, omdat we allemaal te moe zijn van onze eigen fuif."

www.mhove-it.be

KMa Foto JDWMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio