Kwart van Thomas More-studenten werd ooit gestalkt

Kwart van Thomas More-studenten werd ooit gestalkt

Kwart van Thomas More-studenten werd ooit gestalkt

Print
Een kwart van de studenten aan de Thomas More Hogeschool geeft aan dat ze ooit al eens zijn gestalkt. Wanneer de vraag ietwat voorzichtiger geformuleerd wordt, loopt dat aantal op tot bijna de helft. Dat schrijft De Morgen.

Tot de helft van de studenten antwoordde positief op de vraag of ze al eens herhaaldelijk zijn lastiggevallen door dezelfde persoon. Daarbovenop moesten de studenten aangeven of hen dat ergernis, bezorgheid of angst bezorgden. Anne Groenen, gespecialiseerd in partnergeweld is niet echt verrast door de cijfers. "Het weinige onderzoek spreekt over dezelfde grootteorde."

Onderschat probleem

Groenen erkent dat stalken een onderschat probleem is. "Vermoedelijk zitten slachtoffers met heel wat schaamte, want amper één op de tien stapte in zulke gevallen naar de politie." Het fenomeen blijkt moeilijk te definiëren. "Er is nood aan meer hulp, want een snelle tussenkomst kan voor een snelle oplossing zorgen", aldus Groenen. De hogeschool heeft het plan opgevat om een stuurgroep op te richten, waarin studenten, docenten en sociale voorzieningen vertegenwoordigd zullen zijn.

MCe, archieffoto

.

Nu in het nieuws