Bestuur wil organisatie Sinterklaasstoet uitbesteden

Vanaf 2014 trekt de vertrouwde Sinterklaasstoet niet langer door de Berchemse straten. Die wordt waarschijnlijk vervangen door een stoet georganiseerd door een externe firma. De oppositie is niet te spreken over de commercialisering.

jrosquin

De Berchemnaar zal op 17 november voor de voorlopig laatste keer zijn vertrouwde Sinterklaasstoet door de straten zien trekken. Het ziet er namelijk naar uit dat het districtsbestuur ingaat op een aanbod van het evenementenkantoor Twice uit Roeselare. Die firma verzorgt ook de kerstparade voor televisiezender vtm.

Districtsschepen Cindy Van Paesschen (N-VA) kan op dit ogenblik nog niets zeggen over de mogelijke verandering. “Het voorstel moet nog gestemd worden op de districtsraad, die stemming staat op de planning voor eind november.”

"Goede initiatieven kapot maken"

Oppositielid Freek Van Looveren (sp.a-Groen) is alleszins niet te spreken over het idee. “Het lijkt erop dat het huidige bestuur alle bestaande en goedwerkende Berchemse initiatieven wil kapotmaken.” Het verbaast Van Looveren des te meer dat dit idee van een N-VA-lid komt.

“De huidige stoet is net oer-Vlaams en traditioneel. Waarom moet dit dan vervangen worden door een professionele stoet? Een stoet die dan ook nog eens veel meer geld zal kosten. En dat in tijden van besparing. De kracht van commercie, lijkt dit mij.”

Ook Suzy Wuyts, voorzitster van winkeliersvereniging Hart Van Berchem heeft haar twijfels bij de verandering. Suzy vreest dat het karakter van de huidige stoet zal verdwijnen met de vernieuwing.

Sam Reyntjens Foto: PDR

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio