Verdwenen ex-leraar na vier dagen terecht

Na enkele dagen van knagende onzekerheid heeft de familie van Michel Buytaert woensdag goed nieuws ontvangen. De Wilrijkenaar, die na de Blijde Intrede van het koningspaar in Antwerpen vorige vrijdag vermist was geraakt, is terecht.

jrosquin

De 71-jarige Wilrijkenaar werd afgelopen vrijdag nog gezien bij de Blijde Intrede van het nieuwe koningspaar in Antwerpen, maar was sindsdien spoorloos. Ook zijn wagen was verdwenen.

Het opsporingsbericht dat de federale politie dinsdag in opdracht van het Antwerpse parket van de man verspreidde, bracht uiteindelijk de oplossing. “Mijn broer was blijkbaar zaterdag al met verscheidene verwondingen opgenomen op de dienst intensieve zorg van het Middelheimziekenhuis, nadat hij was ingestort. Na onze aangifte had de politie wel navraag gedaan in de Antwerpse ziekenhuizen en mijn broer had ook identiteitspapieren op zak. Vermoedelijk was hij nog niet ingeschreven in het ziekenhuis op het moment dat navraag werd gedaan”, zegt Philippe Buytaert.

Nadat dinsdag het opsporingsbericht was verspreid, ging bij het personeel van het ziekenhuis onmiddellijk een lichtje branden.

"Alles komt in orde"

“Michel moet nog één tot twee weken in het ziekenhuis bekomen van zijn verwondingen. Maar alles komt in orde en daar kunnen we alleen maar blij om zijn”, wil zijn broer Philippe Buytaert nog kwijt.

Woordvoerder Fons Bastiaenssens van de lokale politie van Antwerpen laat verstaan dat ze aan de hand van een ondervraging meer duidelijkheid hoopt te krijgen over hoe Michel Buytaert aan zijn verwondingen is gekomen.

Ook bij het Edegemse OLVE-college werd opgelucht gereageerd. Buytaert werkte er jarenlang als leraar Frans, maar is intussen al twaalf jaar met pensioen.

JVDP, SaRe Foto GVA (Michel Buytaert (links), hier op vakantie in de Auvergne in Frankrijk, bleek in het ziekenhuis te liggen. Familie en vrienden zijn wat blij dat de oud-leraar na enkele dagen terecht is.)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio