Mode

Aangeklaagd: outletwinkels verkopen te vaak nieuwe kledij

Print

Aangeklaagd: outletwinkels verkopen te vaak nieuwe kledij

Ze zijn hipper dan ooit: de outletwinkels. De ideale manier om designkledij te scoren voor een prikje. Enige vereist om zo'n outlet te beginnen: je mag enkel collecties van vorige seizoenen aanbieden. En daar zondigen steeds meer winkels tegen ,zo blijkt nu.

Uit een onderzoek van het Eén-programma Volt blijkt dat er ook heel wat outlets zijn die kledij uit de laatste collectie aanbieden tegen lagere prijzen. Soms wordt bepaalde kledij zelfs enkel voor de outlet geproduceerd door grote merken. Unizo klaagt de situatie aan. Volgens hen gaat het om oneerlijke concurrentie voor de gewone winkels en een misleiding van de consument.

"De fabrikanten produceren extra voor de outlet. Ja dat is de mensen bedotten. Er staat ook vaak slightly imperfect op anders mogen we het hier niet verkopen, maar er is niks mis mee", vertelt een verkoopster in het programma. Uit onderzoek van Volt blijkt die laatste bewering te kloppen: aan de kledij met imperfecties blijkt helemaal niets mis te zijn. Unizo kan niet lachen met de praktijken. "Outlets suggereren dat zij producten kunnen verkopen tegen prijzen waaraan de detailhandel inkoopt, de zogenaamde fabrieksprijzen. In de meeste gevallen gaat het echter enkel om gereduceerde kleinhandelsprijzen. Dat zijn kortingen die je als consument op sommige momenten ook in de gewone handel kan krijgen", aldus Unizo in Het Laatste Nieuws. Unizo vraagt nu een diepgaand onderzoek naar de praktijken.

Photo News

NIET TE MISSEN