Bestuurder die motards overreed mogelijk niet vervolgd (video)

Print
Een 26-jarige motorrijder uit New York is mogelijk voor het leven verlamd na het extreem geval van verkeersagressie, waarbij hij overreden werd door een vluchtende bestuurder van een Range Rover. Maar ook de aanrijder kwam er niet ongeschonden uit. Hij werd achtervolgd door een bende motards en voor de ogen van zijn gezin in elkaar geslagen.

Lees ook: Groep motorrijders valt Range Rover aan (video)

Het hele incident is gefilmd door een motorrijder en het filmpje ging als een lopen vuurtje de wereld rond. Alles begint wanneer een motorbende de chauffeur van een zwarte Range Rover uitdaagt op een snelweg buiten New York. Plots remt een van de motorrijders vlak voor de terreinwagen. Bestuurder Alexian Lien (foto boven), die met zijn vrouw en kind in de auto zit, panikeert en slaat op de vlucht. Daarbij rijdt hij enkele motorrijders omver.

Een van hen is de 26-jarige Jeremiah Mieses (foto naast). Hij valt en wordt overreden. Terwijl enkele motorrijders bij hun gewonde vrienden blijven tot de hulpdiensten arriveren, zetten tientallen anderen de achtervolging in op de roekeloze chauffeur.

Bestuurder mogelijk niet aangeklaagd

Na een kilometerslange achtervolging wordt de terreinwagen bij een kleine verkeersopstopping klemgereden door de motards. Daarop wordt de chauffeur uit de auto gesleurd en voor de ogen van zijn parter en zijn kind, dat achteraan in de auto zit, zwaar in mekaar geslagen door de woeste motards. Hij krijgt ook enkele messteken en blijft zwaargewond liggen. Alexian Lien wordt afgevoerd, maar de verwondingen vallen al bij al mee. Hij wordt allicht niet aangeklaagd, omdat hij in paniek handelde.

Recht in eigen handen

De motorrijders hebben al laten weten dat ze het niet zullen pikken indien Alexian Lien ongestraft zou blijven en zullen desnoods het recht in eigen handen nemen. Hun makker Jeremiah Mieses ligt nog altijd in coma en volgens de behandelende artsen is de kans groot dat hij voor de rest van zijn leven verlamd zal blijven.

TG

Bekijk opnieuw de beelden:

Foto boven: Nadat de chauffeur rake klappen en messteken heeft gekregen, vertrekken de motorrijders. Lien heeft intussen het ziekenhuis al mogen verlaten, maar is bang voor wraakacties.
Foto: midden: Motorrijder Jeremiah Mieses vecht nog voor zijn leven en blijft allicht verlamd.

.

Nu in het nieuws