Tip: zo willen vrouwen het liefst ten huwelijk gevraagd worden

Tip: zo willen vrouwen het liefst ten huwelijk gevraagd worden

Seks & Relaties

Tip: zo willen vrouwen het liefst ten huwelijk gevraagd worden

Print

Jongeren worden weer romantischer en verloven zich alsmaar vaker met alles erop en eraan, zo blijkt uit de laatste cijfers over de huwelijksgewoonten van de Belgen.

Nog nooit stapten er zo weinig mensen in het huwelijksbootje, opmerkelijk als je beseft dat 85% van de jongeren wel zegt te willen trouwen. Vooral de twintigers willen het beter doen dan hun ouders, die vaak gescheiden leven. Bovendien zorgt de economische crisis ervoor dat we elders stabiliteit zoeken, in een relatie of een huwelijk.

"Er zijn inderdaad opnieuw meer koppeltjes die zich officieel verloven met het oog op een huwelijk. De romantiek viert weer helemaal hoogtij. Al zijn er ook verschillen met vroeger. Toen was het hele verlovingsproces iets voor prille twintigers, nu zie je ook koppels van 35 of 40 jaar die zich nog verloven. En dat mag best met alles erop en eraan. Natuurlijk een verlovingsring, maar ook een aanzoek en een verlovingsfeest. Wel raad ik iedere man aan zich niet langer in alle bochten te wringen om zo'n aanzoek te doen. Want zelden vindt een vrouw een spectaculaire stunt nog leuk. De jongedame heeft liever dat haar toekomstige het simpel houdt, maar dat hij het oprecht meent", aldus Marijke Hoefkens van bruidsmagazine For Lovers.

Photo News

NIET TE MISSEN