Kringwinkel Zuiderkempen verwacht kaap van drie miljoen kilogram	goederen te ronden

Kringwinkel Zuiderkempen verwacht kaap van drie miljoen kilogram goederen te ronden

Kringwinkel Zuiderkempen verwacht kaap van drie miljoen kilogram goederen te ronden

Print
Heist-op-den-Berg - Het herstelpan van de vzw Kringwinkel Zuiderkempen werkt: er zijn geen bijsturingen nodig, de vooropgestelde doelen op vlak van inkomsten en uitgaven werden gehaald. Dat blijkt uit een begrotingscontrole.
Kringwinkel Zuiderkempen, waarvan ook Heist-op-den-Berg deel uitmaakt, raakte in de problemen toen het boekjaar 2012 werd afgesloten met een verlies van 905.000 euro. Er kwam een herstelplan, waarbij er personeel afvloeide en waarbij verlieslatende diensten werden afgestoten.

"Globaal genomen mogen we zeggen dat het herstelplan positieve resultaten oplevert: de operationele resultaten zijn veelbelovend en de begroting is onder controle. We zijn dus voorzichtig optimistisch, wat niet wegneemt dat we voortdurend alert moeten blijven", zegt algemeen directeur Kris Ooms.

"Voor de inzameling van herbruikbare goederen verwachten we, op basis van de huidige groei, dat we nog in 2013 de kaap van drie miljoen kilogram ingezamelde goederen zullen overschrijden. Wat betreft de winkelverkoop tekenen we een stijging op van 14,7 procent. De nieuwe winkel in Laakdal, nu bijna een jaar open, draait een stabiele omzet. We constateren tevens een hogere omzet per betalende klant. Het aanboren van nieuw klantengroepen, om gelijke tred te houden met de stijgende inzameling, is voor ons een blijvende uitdaging. "

De sociale tewerkstelling, het hoofddoel van de activiteiten van Kringwinkel Zuiderkempen als bedrijf voor de sociale economie, is stabiel gebleven op een 300-tal werknemers.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio