Bewoners Sint-Vincentius blij met nieuwe binnentuin

Bewoners Sint-Vincentius blij met nieuwe binnentuin

Bewoners Sint-Vincentius blij met nieuwe binnentuin

Print
Kalmthout - De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Vincentius in de afdeling 'Parkzicht' kregen er een nieuwe binnentuin bij. Zo kunnen ze veilig en rustig buitenzitten.
Het woonzorgcentrum is al een tijdje bezig met een nieuwbouwproject en had geen geld voor een binnentuin. De bewoners van afdeling Parkzicht, die in het aparte gebouwtje achter het woonzorgcentrum verblijven, hadden wel een ingesloten ruimte in openlucht maar daar konden ze niet op omdat de vloer uit ijzeren roosters bestond. Het personeel wilde er toch koste wat kost een binnentuin proberen aan te leggen, en op initiatief van verpleegkundige Heidi Andriessen vonden ze uiteindelijk verschillende sponsors.

"We vinden het heel belangrijk dat de tuin er nu is omdat we meer en meer willen inzetten op een huiselijke sfeer. In de winter willen we de buitentuin daarom ook benutten om er kerstbomen en sfeerverlichting te plaatsen", zegt Michel Billen, adjunct-diensthoofd.

Het binnentuintje bestaat uit vier namaakgrasperkjes, een salon, twee tafels met stoelen en vele bloembakken en tuindecoratie. De 32 bewoners die bijna allemaal hulpbehoevend zijn kunnen daar op een veilige en rustige manier van de gezonde buitenlucht genieten en geraken er gemakkelijk in en uit onder begeleiding. Bovendien kijken ze op de tuin vanuit de eetkamer.

Greet Wouters
Foto W&F
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio