Jury verklaart concertpromotor onschuldig aan dood Michael Jackson

In de zaak die de nabestaanden van de in 2009 overleden popster Michael Jackson aanspanden tegen concertpromotor AEG, werd laatstgenoemde door een jury niet schuldig verklaard. Jacksons familie verweet het bedrijf "extreme nalatigheid met de dood tot gevolg", omdat het naar verluidt dokter Conrad Murray zou aangenomen hebben. Die diende de zanger een overdosis van het slaapmiddel Propofol toe, waardoor hij overleed.

dvansant

Murray werd in 2011 tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor onvrijwillige doodslag. Het was de moeder van Jackson die ruim vijf maanden geleden opperde dat AEG, promotor en organisator van Jacksons laatste geplande concertreeks This is it, de dokter had aangenomen. De verdediging beweerde steevast dat het de 'King of Pop' zelf was geweest die zijn vertrouwen (verkeerdelijk) in Murray had gesteld. De jury zag niet voldoende bewijs van het tegendeel en stelde AEG dan ook in hun gelijk.

Jacksons moeder eiste honderden miljoenen in schadevergoeding ter compensatie van de geleden verliezen door haarzelf en de kinderen van de zanger. Enkele maanden geleden bleek uit een check-up van Jacksons boekhouding dat hij ruim een half miljard dollar aan schulden had toen hij overleed.

Lees ook: "Michael Jackson had half miljard aan schulden"

DV Foto AFP