Nederlandse nepagenten viseren Belgische auto's

Een Antwerpse zakenman is in de buurt van Breda opgelicht door nepagenten die hem een zware bekeuring oplegden voor overdreven snelheid. Hij moest onmiddellijk betalen of zijn auto werd in beslag genomen. Volgens de Nederlandse politie is er een bende actief die Belgische chauffeurs viseert.

De 30-jarige Nick werd door twee mannen in politie-uniform uit het verkeer geplukt op de A16 en afgeleid naar een parkeerterrein. Hij reed zogezegd 130 km per uur daar waar een maximumsnelheid van 100 km per uur geldt.

Hij kreeg een bekeuring van 560 euro die hij direct moest betalen. Omdat hij geen geld bij had, reden de agenten met hem naar een bankautomaat Uiteindelijk kon hij vertrekken na het betalen van 350 euro. Omdat hij het gevoel had dat er iets niet pluis was, stapte hij toch naar de politie. “Het nummer van het proces-verbaal is vals en ook het bedrag van de boete klopt niet”, klinkt het bij de Nederlandse regiopolitie Midden- en West-Brabant.

Volgens de Nederlandse politie is het al het zoveelste geval waarbij Belgische chauffeurs opgelicht worden door Nederlandse nepagenten. “Belgen spreken de taal van de agenten, dat is eenvoudiger om te communiceren, maar kennen meestal de reglementeringen en boetetarieven die in Nederland gelden niet. En. dus betalen ze om te vermijden dat hun auto in beslag zou worden genomen.”

Volgens slachtoffers spelen de daders hun rol erg goed en komen ze zelfverzekerd over. De Nederlandse politie raadt chauffeurs die tegengehouden worden door een anoniem voertuig aan om altijd eerst de lederen politiebadge te vragen aan de verbaliserende agenten.

TG Archieffoto Belga

Nu in het nieuws