Obama waarschuwt Wall Street voor gevolgen shutdown

Obama waarschuwt Wall Street voor gevolgen shutdown

Obama waarschuwt Wall Street voor gevolgen shutdown

Print
De Amerikaanse president Barack Obama heeft Wall Street woensdag gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van de huidige shutdown van de Amerikaanse overheid. Bedrijven zouden bezorgd moeten zijn over de impasse, zo zei Obama, die later op de dag rond de tafel zit met de vier leiders van het Congres om aan te dringen op het heropenen van de overheid en om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen.

"Ik denk dat het deze keer anders is", zo zei Obama in een interview met CNBC. "Ik denk dat Wall Street zeer bezorgd moet zijn". Obama merkte op dat het huidige debat gaat over de financiering van de regering voor slechts twee maanden en dat het probleem opnieuw aan de oppervlakte zou komen in de cruciale periode van de eindejaarsaankopen en dat ten nadele van bedrijven.

Zware gevolgen

"Het Congres moet ophouden te regeren van crisis tot crisis", luidde het. Eerder op de dag had ook Lloyd Blankfein, de CEO van investeringsbank Goldman Sachs, laten weten dat de huidige impasse serieuze consequenties heeft voor de financiële wereld.

Belga, beeld PhotoNews

.

Nu in het nieuws