Dossier Ford Genk

1.000 werknemers Ford Genk bespreken herziening lening

1.000 werknemers Ford Genk bespreken herziening lening

1.000 werknemers Ford Genk bespreken herziening lening

Print
Ruim duizend werknemers die door de sluiting van Ford Genk in financiële moeilijkheden dreigen te komen, hebben al een gesprek gehad met hun bank over een herziening van hun hypothecaire of consumentenlening. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters gisteren geantwoord op een vraag van Joke Quintens (sp.a). In het bankenplan van 7 december 2012 gingen banken het engagement aan om gezinnen te helpen die door bedrijfsherstructureringen of –sluitingen het slachtoffer dreigen te worden van betalingsproblemen.

“De banken beloofden dossier per dossier te bekijken hoe ze deze mensen kunnen helpen”, zegt Peeters. “Het gaat bijvoorbeeld over de verlenging van de looptijd van hun hypothecair krediet. In andere gevallen kunnen de leners uitstel van betaling van hun kapitaal krijgen.”

Ruim 1.000 contactnames

Volgens de federatie van financiële instellingen Febelfin zijn de banken en kredietmaatschappijen al gecontacteerd door 206 werknemers van Ford en 438 personeelsleden van Ford-toeleveringsbedrijven die een lening hebben lopen. “Daarnaast hebben sommige banken al hun cliënten die bij Ford of de toeleveranciers werken, proactief benaderd wat resulteert in enkele honderden contacten”, aldus Peeters. “In totaal gaat het dus om meer dan duizend contactnames.”

YL, archieffoto