Heel Nijlen steunt jongen (2,5) met foutje in genen

Heel Nijlen steunt jongen (2,5) met foutje in genen

Heel Nijlen steunt jongen (2,5) met foutje in genen

Print
Nijlen - Door een foutje in het genetisch materiaal van de tweeënhalfjarige Basten uit Nijlen zal zijn leven er nooit uitzien als dat van zijn leeftijdsgenoten. Stappen, zitten, praten of zelfs bewust kijken lukt niet. Gelukkig heeft de jongen gouden ouders én half Nijlen achter zich.

Nadat Basten tweeënhalf jaar geleden geboren werd, was al snel duidelijk dat er een probleem was. "De dokters gaven hem mee naar huis en zeiden dat we van ons kind moesten genieten. Dat wilde eigenlijk zeggen dat ze niet dachten dat onze zoon het zou halen. Gelukkig draaide het anders uit. Maar hij zal wel nooit een normaal leven kunnen leiden. Het deed veel pijn en er zijn traantjes gevloeid. Maar nu slagen we er in om weer positief te denken", vertellen ouders Katleen en Sean. De dokters zeggen dat een genetische afwijking aan de oorzaak ligt, maar ze kunnen voorlopig niet vinden wat de genetische fout precies is.

Heel Nijlen spant zich ondertussen in om het gezin van Basten een steuntje in de rug te geven. "De reacties zijn niet te tellen. Iedereen wil helpen. Vanuit die talrijke reacties is nu ook het idee ontstaan om een benefiet te organiseren. Eerst stelde iemand voor om een wafelverkoop te organiseren in de Nijlense winkels. Tot onze verbazing zijn er de voorbije weken al meer dan 2500 dozen verkocht. We geven nog een fuif waarbij we hopen dat er zoveel mogelijk mensen zich komen amuseren. De vrije giften gebruiken we om de aangepaste kinderwagen te bekostigen en om ons huis aan te passen om Basten de juiste zorg te kunnen geven."

Zaterdagavond is er de benefietfuif voor Basten in Nijlen, in zaal Boerke Naas.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio