Brasserie De Eetkamer op de fles

Brasserie De Eetkamer op de fles

Brasserie De Eetkamer op de fles

Print
Brasschaat - De Brasserie De Eetkamer in het prestigieuze kasteel Withof in Brasschaat legt de boeken neer. De horecazaak die begin januari van dit jaar opende, wilde met democratische prijzen een breder publiek bereiken.

Het Kasteel Withof heeft intussen al een hele geschiedenis achter de rug. De Nederlander Cornelius Den Braven kocht het kasteel in 2005 en opende er in de zomer van dat jaar een klasserestaurant met de bedoeling er snel mogelijk enkele sterren te verwerven. De Nederlander kocht het gebouw voor 1,7 miljoen euro en renoveerde het voor een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Toen de tweede ster op zich liet wachten, stak de eigenaar in december 2008 nog een tandje bij en trok twee Franse topchefs aan. Begin 2009 was het echter over. De zaak bleek niet meer rendabel en sloot de deuren. Het gebouw bleef te koop staan. De prijs bedroeg 8,5 miljoen euro.

Omdat het gebouw niet verkocht geraakte, heropende de zaak in een afgeslankte versie in maart 2011. Bedoeling was een klassieke keuken aan te bieden aan prijzen die een heel eind lager lagen dan voorheen. Ook dat verhaal bleef niet lang duren. De zaak kreeg in november 2011 wel een ster, maar daarna ging het snel bergaf. In september 2012 sloot Restaurant Withof opnieuw de deuren.

Begin dit jaar opende dan Brasserie De Eetkamer. De Nederlandse Heleen Veldhoen begon er zonder enige horeca-ervaring aan. De Brasschaatse Nederbelgische kwam uit het bedrijfsleven en wilde van het kasteel een laagdrempelige en kindvriendelijke zaak maken. "Een betaalbare ka art en een brasserie waar de klant ook alleen iets kan drinken of een snack nuttigen", zo klonk het bij de opening. Dat verhaal heeft dus exact negen maanden geduurd.

Jan Brys

Archiefbeeld BoRo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio