Zoektocht naar aannemer verloopt niet vlot

Het gemeentebestuur wacht nog op de curator om een nieuwe aannemer te kunnen aanstellen voor de stilgelegde werkzaamheden in de Karel Govaertsstraat in Itegem.

jatimmermans

Na het faillissement van de aannemer uit Arendonk liggen de werkzaamheden al enkele weken stil. "We wachten nog op de eindafrekening van de curator. Die moet bepalen welk deel van de werkzaamheden is uitgevoerd. Daarna kunnen we de onderhandelingen starten met aannemers die net naast de opdracht grepen. We vinden het belangrijk dat ze snel kunnen verder werken. Deze situatie mag niet te lang duren", zegt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld). Als er geen akkoord met één van de drie aannemers die een offerte indienden wordt bereikt, dan moet de hele aanbesteding opnieuw gebeuren en worden wellicht maanden extra tijd verloren.

Intussen zijn er ook werkzaamheden bezig aan de Isschotweg in Itegem. De aannemer voert er onderhoudswerken uit en heeft op een relatief lang stuk één rijvak afgezet. Degelijke signalisatie of verkeerslichten ontbreken, zodat het voor de bestuurders behelpen is. Vaak wordt nu het voetpad gebruikt als extra rijstrook. Op internet maken veel buurtbewoners zich boos om de gevaarlijke situatie. "Dit is een krakkemikkig ineen geknutselde verkeerssituatie. Hopelijk gebeurt er niets", klinkt het. Schepen van Verkeer David Geerts (sp.a) heeft de aannemer al aangemaand om de signalisatie te verbeteren.

Bert ProvoostMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio