Ex-voetballer krijgt werkstraf voor cannabisplantage

Mourad Y. (28) uit Antwerpen moest zich als enige verantwoorden voor het beheren van een cannabisplantage in een oude loods in Puurs. De man ontkende voor rechter Jessica Bourlet dat hij ook maar iets met de drugsteelt te maken had, ook al was hij de huurder van het pand.

drombouts

De rechter veroordeelde de Antwerpenaar tot een werkstraf van 120 uren. Een milde straf dus.

De cannabisplantage werd kort na Nieuwjaar 2012 ontdekt in het magazijn van een voormalige wasserij aan de Sint-Katharinastraat in Ruisbroek. De bewoonster van het appartement boven het magazijn had een brandgeur waargenomen en de hulpdiensten verwittigd. Daardoor werd de plantage ontdekt. Speurders vonden er 1.600 plantjes waarvan er 1.270 waren geoogst.

Mourad Y. was de huurder van het pand en werd er door getuigen een aantal keren opgemerkt. De man woonde op dat ogenblik nog niet lang in België. Hij zegt dat hij werd aangesproken door twee mannen uit Nederland die hem wilden betalen voor zijn zoektocht naar een geschikt pand. Het magazijn zou worden gebruikt om elektrische toestellen te herstellen.

"Wat er achter de muur gebeurde, wist ik niet,' zei Y. voor de rechter. "Ik heb mij er geen vragen bij gesteld, sprak toen nog niet goed Nederlands en ben teruggevallen op mensen die ik kende. Dat is een verkeerde keuze geweest. Als ik de kans krijg om het recht te zetten, zal ik die met twee handen grijpen. Ik ben zelf slachtoffer."

Y. heeft vast werk, volgt lessen Nederlands en heeft zich ingeschreven voor een opleiding tot voetbaltrainer. In Marokko heeft hij nog gespeeld voor de nationale ploeg.

MEER OVER Puurs

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio