1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie wagons met auto's donderen 25 meter van brug (album)

In Remersdaal bij Voeren zijn dinsdagochtend drie wagons met Fiat-voertuigen ontspoord. Het treinongeval gebeurde rond 5 uur. Er vielen geen gewonden, maar de materiële en economische schade is enorm. De wagons doorboorden de reling van een brug en donderden 20 tot 25 meter naar beneden.

fvranckx

De treinbestuurder zou geen rood licht genegeerd hebben. Hij vertelde na het ongeval dat hij, nadat hij een groen seinlicht gepasseerd was, een trein zag stilstaan voor een tunnel vlak voor hem.

Volgens Huub Broers, burgemeester van Voeren, moet nog bekeken worden hoe de bergingswerken zullen verlopen. "Het is aan het parket om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Een trein stond stil, terwijl de andere aankomende trein aan het afremmen was. De locatie, waar de wrakstukken liggen, is moeilijk bereikbaar en omgeven door weilanden. Ook op de wagons, die nog op het spoor staan, is de schade groot. De voertuigen zijn tegen elkaar geschoven, bovenleidingen zijn afgeknapt."

Het treinverkeer op de goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland, een van de drukste goederenspoorlijnen van België, zal op de plaats van het ongeval zeker tot vrijdag stilliggen.

Bekijk ook de reportage van VTM:

Belga, Foto TP

MEER OVER Voeren