Acht leerlingen Waveren Hoërskool keren terug naar Zuid-Afrika

Print

Acht leerlingen Waveren Hoërskool keren terug naar Zuid-Afrika

Essen - Het afscheid van de uitwisselingsstudenten van partnerschool Waveren uit het Zuid-Afrikaanse Witzenberg, viel de leerlingen van de Sint-Jozefschool zwaar. In augustus gaan de Belgische studenten naar Zuid-Afrika.
Tijdens hun twaalf dagen durende verblijf in Essen leerden acht Zuid-Afrikaanse studenten en hun begeleiders ons land en onze gewoonten beter kennen. Ze brachten ondermeer een bezoek aan Antwerpen en Brussel en liepen school met hun Belgische klasgenoten in het Sint-Jozefinstituut.

“Onze leerlingen werken projectmatig en klasoverstijgend rond uiteenlopende thema’s, die verder gaan dan wat de klassieke vakken aanbieden”, vertelt leerkracht Gilberte Verbeeck. “Via de school krijgen de leerlingen de kans om met elkaar te skypen en elkaar zo beter te leren kennen. Volgende zomer gaan zestien leerlingen van onze school naar Zuid-Afrika. Ze zullen daar dan ook leven en schoollopen met hun leeftijdsgenoten.

Frank Scheppers is leerkracht geschiedenis in Waveren Hoërskool. “Het verblijf was ‘baie’ goed. Voor mij was het de tweede keer dat ik als leerkracht naar Essen kwam. Vooral de boterhammen met choco vind ik erg lekker”, lacht hij.

De 17-jarige Thandeke vond vooral het bezoek aan Antwerpen en Brussel heel boeiend. “Het verblijf bij mijn gastgezin was hartverwarmend. In augustus zal mijn gastzusje Elissa (16) in mijn land te gast zijn. Daar kijken we heel erg naar uit.”

Als afscheid werd zondag een ‘braai’ of barbecue gehouden. “Het is een hele klus om voor 550 eters een braai te verzorgen. Maar dankzij de vele helpende handen werd het een succes”, zegt Verbeeck, die in augustus met de leerlingen naar Zuid-Afrika zal afreizen. “Onze Zuid-Afrikaanse gasten traden op en de gastgezinnen werden in de bloementjes gezet.”

MaTi

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio