Gewapende overval op klaarlichte dag

Gewapende overval op klaarlichte dag

Gewapende overval op klaarlichte dag

Print
Lokeren - Om 10.20 uur op klaarlichte dag werd maandag een krantenwinkel overvallen in de Zelestraat in Lokeren. Drie mannen met een bivakmuts maakten de kassa leeg en vluchtten te voet weg.

De krantenwinkel van Mira De Bysscher was leeg toen enkele gemaskerde mannen binnenkwamen en de inhoud van de kassa eisten. "Ik zag maar een van de drie", zegt het slachtoffer. "Hij richtte een pistool op mij en zei dat het een overval was. Ik draaide me om, vluchtte naar boven en sloot mezelf op. Ik was op dat moment aan het bellen met mijn schoonzus. Ik legde neer en belde onmiddellijk de politie. Die was zeer snel ter plaatse, maar ik durfde niet meteen naar beneden komen. Geld is het enige wat verdwenen is. Ik schat zo'n 500 euro."

Extra beveiligen

De overval gebeurde op klaarlichte dag. Getuigen zagen drie mannen lopen die eerst passeerden aan de winkel om te zien of er klanten aanwezig waren en zich dan omdraaiden en een bivakmuts opzetten. De politie zou al een vermoeden hebben van de daders, maar tot nu is er niemand opgepakt. Wat vaststaat is dat het om amateurs gaat, want ze vluchtten te voet weg. "Ik was wel enorm geschrokken", gaat De Buysscher verder. "Ik heb mijn zaak al acht jaar en dit heb ik nog niet meegemaakt. Ik dacht: "pak maar mee", op dat moment denk je aan je eigen veiligheid." Het parket van Dendermonde voert een opsporingsonderzoek.

SVOV

Foto Geert De Rycke

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio