Mourinho kwaad na overvloed aan vragen over De Bruyne (video)

Print
Chelsea-coach José Mourinho heeft maandag de persconferentie daags voor de Champions League-confrontatie tegen Steaua Boekarest kwaad verlaten omdat er volgens hem door de aanwezige journalisten te veel vragen werden gesteld over de niet-selectie van Kevin De Bruyne.

"Ik hou niet van deze tendens dat er alleen vragen gesteld worden over de spelers die niet zullen spelen", aldus Mourinho. Eerder dit seizoen kreeg de Portugees het al meermaals op zijn heupen omdat de pers vragen bleef stellen over het niet-selecteren van de Spaanse international Juan Mata, vorig seizoen absolute uitblinker bij The Blues. Sinds Mourinho terugkeerde naar Stamford Bridge zit de winger echter steevast op de bank of in de tribune. Zaterdag mocht hij in de Londense stadsderby tegen Tottenham bij de rust echter invallen, waarna hij zijn kans greep.

"De Bruyne kon zowel in de League Cup tegen Swindon Town als op training niet overtuigen en daarom zit hij niet in de selectie", verduidelijkte Mourinho. Eerder maakte hij al duidelijk dat De Bruyne, na een jaartje op uitleenbasis bij Werder Bremen, zich moet aanpassen aan Chelsea. "Kevin moet beseffen dat Chelsea Werder Bremen niet is. Hij moet zich bewijzen, wil hij meer speelkansen krijgen", verklaarde Mourinho toen.

Kevin De Bruyne mocht maandag niet mee het vliegtuig op richting Roemenië en moet de komende drie dagen met de Chelsea-beloften trainen. Na een nochtans veelbelovende start lijkt de jonge Belg voorlopig niet meer in de plannen van de Portugese trainer voor te komen.

Bekijk via YouTube de beelden:

Belga

Meer sportnieuws