Regularisatieaanvraag Navid Sharifi afgewezen

Regularisatieaanvraag Navid Sharifi afgewezen

Regularisatieaanvraag Navid Sharifi afgewezen

Print
De Afghaanse loodgieter Navid Sharifi (21) uit het West-Vlaamse Wielsbeke moet België verlaten. Dat hebben hij en zijn raadsman maandagavond laten weten aan de nieuwsredactie van vtm.

Nadat hij al twee maanden opgesloten zat in het asielcentrum van Brugge kreeg Navid Sharifi maandagmiddag te horen dat hij zijn koffers moest pakken. Het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen weigerde zes asielaanvragen van de man omdat uit zijn dossier bleek dat hij op de vlucht is voor een familievete.

Navid viel vijf jaar geleden de schoonbroer van z'n oudste broer aan. Tijdens een vechtpartij zijn ze samen op een glazen tafel gevallen. Het glas van die tafel is in de buik van het slachtoffer beland. Hij is niet dood maar zit sinds de feiten wel in een rolstoel. Sharifi vreest represailles in Afghanistan maar de asielinstanties in België vinden dat geen reden om hem papieren te geven.

Omdat de loodgieter uit Wielsbeke geen asiel kreeg, probeerde zijn advocaat hem geregulariseerd te krijgen, maar ook dat plan mislukte. De kans lijkt dus groter dan ooit dat Navid Sharifi het land moet verlaten. Sharifi werd maandag naar het asielcentrum in Steenokkerzeel, vlakbij de luchthaven, gebracht. Daar wordt hij wellicht dinsdag op het vliegtuig naar zijn thuisland gezet.

Belga

Nu in het nieuws