Turtelboom: "Kracht van verandering wordt kracht van totale stilstand"

Turtelboom: Kracht van verandering wordt kracht van totale stilstand

Turtelboom: "Kracht van verandering wordt kracht van totale stilstand"

Print
Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) werkt momenteel aan een reparatiewet om de wetten die de familierechtbank én de tuchtrechtbank voor magistraten invoerden, af te stemmen op de gerechtelijke hervorming. Dat zegde ze zopas in de Senaatscommissie Justitie. "Al die wetten moeten samen in werking treden", zo luidde het.

De Senaatscommissie Justitie bespreekt momenteel de hervorming van de gerechtelijke arrondissementen. Minister Turtelboom wil die laten samenvallen met de provincies. Ze komen van 27 op 12.

Een gedreven Annemie Turtelboom viel scherp uit tegen de Karel Vanlouwe (N-VA). "Alles aan alles koppelen, zoals U blijkbaar wil, is de beste manier om niets te realiseren. U kan het Ultieme nastreven en dan 's ochtends koud wakker worden omdat U niets realiseert. De kracht van de verandering wordt zo de kracht van de absolute stilstand". Vanlouwe had gezegd dat Turtelboom eerst een werklastmeting had moeten laten doen vooraleer ze de gerechtelijke arrondissementen wilde hervormen.

Lees ook: "Gerechtelijke hervorming is schandalige discriminatie van Vlamingen"

N-VA: "Franstaligen krijgen meerderheid in raad van procureurs"

Turtelboom zegde dan weer tegen Bart Laeremans (VB) dat ze helemaal geen gezamenlijk hof van beroep voor Limburg en Vlaams Brabant kan oprichten, zoals Laeremans had gewild. "Daarvoor moet de grondwet veranderd worden en het artikel dat zo'n hof zou mogelijk maken is niet voor herziening vatbaar verklaard".

JDW

Nu in het nieuws