Geen finale voor Donna-Donny Truyens op WK turnen

Print

Geen finale voor Donna-Donny Truyens op WK turnen

België zal geen eremetaal scoren op het WK gymnastiek in het Sportpaleis in Antwerpen. Onze enige medaillekandidaat, Donna-Donny Truyens op het paard met bogen, ging in de fout op de afsprong.

De Leuvenaar turnde dezelfde oefening die hem onlangs op de Challenge Cup in Osijek nog zilver en een persoonlijk record (15.700) had opgeleverd. Hij begon ijzersterk, maar net voor de afsprong haperde hij even. Hij besefte meteen dat zijn droom daarmee uit elkaar spatte en was ontroostbaar. Met 14.866 prijkt hij op de achtste plaats in de tussenstand en mathematisch kan hij nog de finale met acht halen, maar de helft van de gymnasten moet nog in actie komen. "Hier heb ik maanden voor gewerkt", zuchtte hij.

Dennis Goossens zette zijn persoonlijk record (15.195) neer aan de ringen en staat daarmee op een vijfde plaats. De top acht kan nog, al moeten nog een paar toppers de revue passeren. Kristof Schroé (foto onder) en Thomas Neuteleers turnden naar hun normen goede oefeningen, maar dat volstaat niet voor een top acht.

Allrounder Daan Kenis had in de ochtendsessie al een totale offday. Vanavond is olympiër Jimmy Verbaeys de laatste man die voor België in actie komt.

MC

Foto Belga

MEEST RECENT