Vijfde Grote Prijs-Cyclocross Plantencentrum Mampay

Print

Vijfde Grote Prijs-Cyclocross Plantencentrum Mampay

Zandhoven - Om beter weer te hebben en zo nog meer volk te kunnen lokken, vervroegt plantencenter Mampay zijn cyclocross van december naar oktober. Zondag 6 oktober is iedereen die graag twee wielen 'rondstoempt' welkom in Viersel.
In 2009 organiseerden Paul en Michel Mampay van de gelijknamige boomkwekerij aan de Herentalsebaan voor het eerst samen met enkele vrienden een 'cyclocross voor Jan en Klein Pierke'. Alle liefhebbers die graag mountainbiken of met een gewone racefiets peddelen, kunnen er terecht. Je hoeft zelfs niet aangesloten te zijn bij een club. Michel Mampay is zelf meervoudig oud-Belgisch kampioen Wielrennen bij de Bloemen- en Plantenkwekers. Maar de Grote Prijs Plantencenter Mampay-cyclocross had de weergoden niet mee. "Vier opeenvolgende jaren ontbonden ze hun duivels tijdens onze Grote Prijs", vertelt Paul Mampay. "Twee jaar geleden was het het ergst. Toen hebben we tot het allerlaatste moment sneeuw op het parcours moeten ruimen. Vorig jaar waren de weersomstandigheden ongeveer hetzelfde als tijdens het WK wielrennen in Firenze zondag: regen, regen en nog eens regen. Kom dan uw kot maar eens uit."

Met als gevolg dat de organisatoren nu het drastisch besluit namen om de GP Mampay drie maanden vroeger te programmeren, van putteke winter naar prille herfst.

"Vorig jaar hadden we 220 renners aan de start. Omdat de dag zelf wordt ingeschreven, kunnen we nog geen cijfer geven, maar we rekenen op een groter aantal, zeker bij de jeugd. Vermits de zomer nog in de kuiten zit en de meesten nog in vorm zijn, is de schrik van de vernedering om niet te kunnen volgen ook kleiner dan in december."

Een leuk nevenverschijnsel is dat de renners nu door de bloeiende gele koolzaadvelden rijden die als groenbemesting tussen de planten in de boomkwekerij worden gezaaid.
De mountainbikereeksen starten om 9.30u. Om 12u start de jeugd, gevolgd door cyclocrosswedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën.

De brug in Viersel mag dan al juist afgebroken zijn, Mampay & co bouwden eigenhandig een nieuwe 'brug van Viersel' van tweënhalve meter hoog en zestien meter lang met twee oprijkanten met een hellingsgraad van 40%. Die brug wordt de uitdaging komende zondag.

*5de Grote Prijs - CycloCross. Plantencenter Mampay 6 oktober 2013. Voormiddag mountainbike-wedstrijden: -40 : 09.30u . +40 : 10.45u . Jeugd : 12.00u Alle info op www.mampay-en-zonen.be/nieuws

KRISTIN MATTHYSSEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio