Saturn Stadsfeestzaal sluit de deuren

Saturn Stadsfeestzaal sluit de deuren

Saturn Stadsfeestzaal sluit de deuren

Print
Antwerpen - Het filiaal van multimediaketen Saturn in de Stadsfeestzaal aan de Meir in Antwerpen gaat dicht. Dat werd meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad, maandagnamiddag. De vestiging in Wilrijk wordt net zoals die in Kortrijk, Brugge en Luik, omgevormd tot een Media Markt.

Tijdens een buitengewone ondernemingsraad kondigde de directie aan dat ze wil afstappen van de tweemerkenstrategie. "De groep wil in België volop inzetten op de verdere groei van het merk Media Markt, de Belgische marktleider in consumentenelektronica", zo staat in een persbericht.

"Voor Saturn Meir, met een ligging op wandelafstand van Media Markt op de De Keyserlei, lijkt een omschakeling naar Media Markt onhaalbaar", luidt het. Bij het filiaal werken 54 mensen. De directie zou naakte ontslagen willen vermijden. Dat kregen de vakbonden maandag te horen op een bijzondere ondernemingsraad.

"Men plant de opening van een Media Markt in Turnhout en in Mechelen en daar zou men de Antwerpse personeelsleden kunnen tewerkstellen. Men verwacht ook dat de omzet van Media Markt in Antwerpen zal stijgen door het sluiten van Saturn, wat mogelijk bijkomende vacatures oplevert", zegt Kristel Burke van BBTK.

Lees ook: Saturn verdwijnt uit België

Sociaal overleg

Maar voor de concrete invulling van de hertewerkstelling is er nog sociaal overleg nodig. "De mensen zitten nog met heel wat vragen", aldus Burke.

Voor Saturn Antwerpen is de procedure-Renault opgestart: elke winkel is immers in een aparte vennootschap ondergebracht.

De agenda voor het sociaal overleg ligt nog niet vast.

DVD/Belga

Archiefbeeld Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio