Twee artsen voor de rechter na fout ingeplante 'inwendige bh'

Twee artsen voor de rechter na fout ingeplante 'inwendige bh'

Twee artsen voor de rechter na fout ingeplante 'inwendige bh'

Print
Twee artsen zijn maandag voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen voor hun rol bij een slecht afgelopen borstcorrectie. H.R. kreeg complicaties na de inplanting van een soort inwendige beha. Een onderzoek door deskundigen moet meer klaarheid scheppen in de zaak.

Begin december 2009 ging H.R. op consultatie bij dokter S.L. in het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende. In samenspraak met de plastisch chirurg werd beslist om een soort inwendige beha in te planten. Die borststeun was om medische redenen noodzakelijk. De ingreep werd uiteindelijk op 12 maart 2010 uitgevoerd door dokter H.B. uit Nijmegen, een specialist in die techniek.

Complicaties

Na de operatie kreeg de vrouw te maken met een aantal complicaties. De wonden bleken niet te helen en er was een probleem met de doorbloeding naar de tepels. Een andere chirurg heeft uiteindelijk die schade moeten herstellen.

De complicaties bij het slachtoffer zijn een mogelijk gevolg van het feit dat ze rookte. Het is echter niet duidelijk of de artsen haar op die risicofactor hadden gewezen. Verder is het ook mogelijk dat er een fout is gebeurd tijdens de nazorg. Volgens dokter L., die enkel assisteerde tijdens de ingreep, is een medische fout uitgesloten.

Onderzoek

De rechtbank zal een college van deskundigen aanstellen. Zij moeten uitzoeken wat de oorzaak was voor de complicaties. De zaak wordt voortgezet op 28 oktober.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws