Zes jaar cel voor overvallen op juweliers

Print
De Antwerpse strafrechter heeft Ahmed M. (31) uit Antwerpen maandag veroordeeld tot zes jaar cel voor acht overvallen op juweliers en een reeks diefstallen. De rechtbank verklaarde 192.000 euro verbeurd en hij moet aan tien burgerlijke partijen ook 65.373 euro aan schadevergoedingen betalen.

Ahmed M. verblijft illegaal in het land en kwam volgens het openbaar ministerie alleen maar naar België om diefstallen te plegen, om in luxe te kunnen leven. Hij pleegde tussen augustus 2011 en mei 2012 acht overvallen op juweliers in Temse, Boom, Herentals, Berchem, Antwerpen, Leuven en Schoten, maar legde enkel over die eerste bekentenissen af.

Hij barricadeerde altijd eerst de deur en sloeg dan de etalage aan diggelen met een kliefhamer of bijl. Nadat hij de juwelen gestolen had, vluchtte hij weg op een scooter. De politie ontving op 9 juli 2012 een tip dat de feiten gepleegd werden door een bewoner van de Paardenmarkt in Antwerpen. Bij een huiszoeking werd een rugzak teruggevonden, waarmee de dader na de ramkraak in Leuven geflitst werd.

De politie vond ook werfmateriaal terug dat in een Citroën lag die op 6 februari 2012 gestolen werd, de sleutels van dat voertuig werden in een stokbrood teruggevonden. Ahmed M. wordt verder nog gelinkt aan de diefstal van een auto en drie bromfietsen. Eén daarvan stond in zijn garagebox.

De totale buit bedroeg 212.759 euro, waarvan hij 71.321 euro naar familie in Marokko versluisde. Mouhsine J. (27) had hem daarbij geholpen en kreeg zes maanden cel met uitstel.

MEEST RECENT