Mishandeling Eindhoven: OM eiste te lage straf door verspreking

Mishandeling Eindhoven: OM eiste te lage straf door verspreking

Mishandeling Eindhoven: OM eiste te lage straf door verspreking

Print
Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft in de zaak tegen een verdachte van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven per ongeluk een te lage straf geëist. De officier van justitie maakte een verspreking, bevestigde persofficier Juliette Nederlof maandagochtend naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.

Tegen de 17-jarige Tom K., die begon met schoppen, werd twaalf maanden jeugddetentie geëist, waarvan acht voorwaardelijk. De bedoeling was om twaalf maanden jeugddetentie te eisen, waarvan vier voorwaardelijk.

De kinderrechter legde op basis van de eis een nog lagere straf op: een half jaar jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk. "Het is duidelijk een vergissing, een hele vervelende verspreking", reageerde de persofficier maandag.

"Ik vind het een blunder", reageerde Peter van de Laar, advocaat van Tom K. "Het hoge woord is eruit. Het is de zoveelste fout in deze zaak. Er is een verkeerde indruk gewekt. Zo ga je niet met een minderjarige verdachte om. Een verdachte heeft ook rechten", reageerde hij. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep vanwege de lage straf. Het beroep wordt op 27 november behandeld.

Belga

MEEST RECENT