Tot 115 mensen verliezen hun job bij TNT Benelux

Tot 115 mensen verliezen hun job bij TNT Benelux

Tot 115 mensen verliezen hun job bij TNT Benelux

Print
Bij het expresdienstenbedrijf TNT Express in België en Nederland staan de komende twee jaar tot 115 van de in totaal circa 2.000 banen op de tocht. Dat zegt Paul Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC-NVK, nadat er maandag een bijzondere ondernemingsraad heeft plaatsgevonden in België. Het bedrijf bevestigt dat er een reorganisatie op til is, maar noemt geen aantallen. Het voegt wel toe dat TNT Airways in Luik buiten de reorganisatie valt.

"We hebben het voornemen om de activiteiten van TNT Express in de Benelux te reorganiseren", zegt woordvoerster Kim Assink van TNT Express Benelux. Ze spreekt van "uitdagende marktcondities". De woordvoerster plakt geen cijfer op mogelijk banenverlies. "Daarvoor is het te vroeg." TNT Express telt in België 700 en in Nederland 1.300 werknemers.

Collectief ontslag

Bij TNT Express in België vond maandag een bijzondere ondernemingsraad plaats, waar een intentie tot collectief ontslag werd aangekondigd. "Daarbij staan tot eind 2015 maximaal 115 banen op de tocht" in België en Nederland, werd er volgens Buekenhout gezegd. Er werd geen opsplitsing gemaakt van mogelijk banenverlies per land, zegt de vakbondsman nog. Conform de wet-Renault zal de informatie- en consultatiefase worden opgestart in België.

TNT Express stelt in België ongeveer 700 mensen tewerk, in vestigingen in Machelen (ongeveer de helft van de werknemers), Boom, Kortrijk en Luik, aldus nog Buekenhout. De hoofdactiviteit in Luik, vrachtluchtvaartmaatschappij TNT Airways, is niet betrokken bij deze reorganisatie, beklemtoont men bij TNT Express. In Nederland zal het bedrijf naar eigen zeggen "binnenkort" gaan praten met de ondernemingsraad.

Efficiëntie

De Benelux-plannen zijn een uitvloeisel van een in maart aangekondigd efficiëntieprogramma. TNT Express zei toen te verwachten dat de komende drie jaar wereldwijd ongeveer 4.000 banen zouden worden geschrapt.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws