IJsssalon Pallieter sluit na 32 jaar

IJsssalon Pallieter sluit na 32 jaar

IJsssalon Pallieter sluit na 32 jaar

Print
Duffel - Ludo Pintens (61) en Rita Ruymbeeck (57) bedienden zondag voor de allerlaatste keer in klanten in IJssalon Pallieter. Het echtpaar gaat na 32 jaar met pensioen.
"Ik ben patissier van opleiding en in 1982 vond ik de tijd rijp om een eigen zaak op te starten", zegt Ludo Pintens. "We woonden toen in Puurs en zijn in de ruime regio naar een geschikte locatie gaan zoeken. Die vonden we eerder toevallig hier aan de Gustaaf Van der Lindenlaan in Duffel. Behalve ijsjes, pannenkoeken en wafels verkochten we ook brood, pannenkoeken, pasta's en snacks. De laatste zeven jaar hebben we ons echter tot de zoetigheden beperkt."

"We hebben onze zaak 32 jaar met heel veel plezier gerund, maar ja, ook wij worden een dagje ouder. Uiteindelijk hebben we beslist om met pensioen te gaan. Het was een erg zware beslissing, want we zullen onze klanten missen.
Bij de meeste klanten sloeg het nieuws enkele weken geleden in als een bom.
'Waar moeten we nu naartoe?', vroegen sommigen zich af, terwijl anderen meteen aan het hamsteren sloegen en enkele literdozen voor de diepvries meenamen."

Een overnemer hebben Ludo en Rita nog niet. "We hopen iemand te vinden die het ijssalon wil verderzetten. Indien gewenst zullen we de nieuwe uitbaters opleiden en in het begin met raad en daad bijstaan, maar eerst gaan we enkele weken op reis", glundert het echtpaar.

Chris VAN ROMPAEY

Foto Gil Plaquet

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio