Zaak-Louboutin tegen Van dermeersch opnieuw uitgesteld

Print

Zaak-Louboutin tegen Van dermeersch opnieuw uitgesteld

Het kort geding dat de Franse schoenenontwerper Christian Louboutin heeft aangespannen tegen Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch is opnieuw uitgesteld, naar 7 oktober. De advocaat van Louboutin vroeg maandag meer tijd om op de conclusies van de tegenpartij te kunnen antwoorden.

De zaak draait rond de campagne 'Vrijheid of islam' van Vrouwen Tegen Islamisering. Op de affiche poseert Anke Van dermeersch in een kort rokje met op haar benen streepjes die een schaal van waardeoordelen aanduiden van 'sharia-conform' tot 'steniging'. Ze draagt ook torenhoge Louboutin-pumps met de kenmerkende rode zool.

De campagne schoot bij de schoenenfabrikant in het verkeerde keelgat; hij vindt dat zijn merk geschaad wordt en eist de onmiddellijke stopzetting en de vernietiging van al het materiaal op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per inbreuk.

Van dermeersch vindt de eisen van Christian Louboutin onbegrijpelijk en onaanvaardbaar en weigert de campagne stop te zetten, tenzij de rechtbank haar ertoe zou verplichten.

Belga

Foto SVdE

.

Nu in het nieuws