Ex-topman Alfacam Fehervari herbegint in tv-sector

Ex-topman Alfacam Fehervari herbegint in tv-sector

Ex-topman Alfacam Fehervari herbegint in tv-sector

Print
Gabriel Fehervari, ex-topman van het failliete Alfacam, gaat weer televisiediensten leveren. Met zijn nieuwe vennootschap Worldlinx wil hij met een vliegtuig luchtbeelden doorstralen tijdens sportwedstrijden.

Amper vijf maanden na het faillissement van televisiedienstenbedrijf Alfacam richtte Fehervari samen met de Franse groep Atlantic Media de vennootschap Worldlinx op. Het bedrijf is gevestigd in de Vogelzangstraat in Massenhoven, op amper 20 kilometer van Lint, de voormalige thuisbasis van Alfacam. “Op 14 oktober maken we alle details bekend tijdens een persconferentie in Monaco", zegt Fehervari.

Atlantic Media is Frankrijks op een na grootste televisiedienstengroep. Het verzorgt onder meer de captatie van de wedstrijden van de Champions League en de 24 uur van Le Mans.

“Met Worldlinx gaan wij ons toeleggen op het doorstralen van luchtbeelden van sportmanifestaties. Het vliegtuig vliegt op zo’n 1.100 meter hoogte en zendt de beelden die helikopters en motoren maken in hoge kwaliteit door naar de vaste regiekamer, ongeacht de weersomstandigheden. Het is een nichemarkt.”

Faillissement

Of dit betekent dat Fehervari ondanks Alfacam toch nog gelooft in de televisiedienstensector? “Ik leidde Alfacam al niet meer sinds 20 november 2011, toen men mij aan de kant heeft geschoven."

"Je mag mij niet verpersoonlijken met de neergang van dat bedrijf. Net als veel andere aandeelhouders heb ik veel geld verloren door het faillissement van Alfacam. Maar wat moet ik dan doen? In een vijver springen? Ik geloof heel sterk in de toekomst van dit speciaal uitgebouwde vliegtuig.”

KMA

Foto Patrick De Roo

.

Nu in het nieuws