Advocaat Navid: "Hij heeft niets te verbergen"

De uitgewezen Afghaan Navid Sharifi heeft niets te verbergen. Dat heeft zijn raadsman Pieter-Jan Staelens maandag aan Belga bevestigd. Staelens mikt nu in de eerste plaats op de regularisering van zijn cliënt.

mceulemans

De geëscaleerde familievete werd bewust openbaar gemaakt omdat de jonge Afghaan niets te verbergen heeft, klinkt het. "Zijn verhaal wordt niet geloofd maar ik kan bevestigen dat Navid Sharifi zeker niet op de vlucht is voor een straf en er is ook geen rechtszaak hangende", reageert advocaat Pieter-Jan Staelens, die nu voluit de kaart van de regularisatie trekt.

"Perfect geïntegreerd"

"Een terugkeer naar Afghanistan is levensgevaarlijk en mijn cliënt heeft zich intussen perfect geïntegreerd in onze maatschappij", vertelt hij. "In de regularisatieprocedure zijn er ook geen regels. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) moet onder meer rekening houden met de werkzekerheid van Navid, en die heeft hij".

Wanneer DVZ de knoop precies doorhakt, is niet duidelijk. Positief signaal is wel dat zijn verblijfsvergunning in het Centrum voor Illegalen in Brugge alvast met twee maanden werd verlengd. "Wij kunnen enkel afwachten en hopen op de hulp van staatssecretaris Maggie De Block (Open VLD). Haar bevoegdheid in dergelijke dossiers is groot."

Regularisatie

Als de loodgieter geregulariseerd wordt, zal hij in zijn woonplaats worden ingeschreven in het vreemdelingenregister en daar ook een bewijs van krijgen. De regularisatie loopt voor een beperkte periode, maar die kan telkens verlengd worden. Navid Sharifi verblijft al twee maanden in het Centrum voor Illegalen in Brugge.

Lees ook: Uitgewezen Afghaan was betrokken bij bloedvete in Iran

Belga, archieffoto