Ex-topman failliet Alfacam start nieuw bedrijf in Massenhoven

Print
Zandhoven - Gabriel Fehervari, ex-topman van het failliete Alfacam, gaat weer televisiediensten leveren. Met zijn nieuwevennootschap Worldlinx wil hij met een vliegtuig luchtbeelden doorstralen tijdens sportwedstrijden.
Amper vijf maanden na het faillissement van televisiedienstenbedrijf Alfacam richtte Fehervari samen met deFranse groep Atlantic Media de vennootschap Worldlinx op.Het bedrijf is gevestigd in de Vogelzangstraat in Massenhoven, op amper 20 kilometer van Lint, de voormalige thuisbasis van Alfacam. "Een toevallige keuze omdat een van mijn vennoten op dat adres woont, maar waarschijnlijk verhuizen we onze zetel nog", zegt Fehervari. "Op 14 oktober maken we alle details bekend tijdens een persconferentie in Monaco." Atlantic Media is Frankrijks op een na grootste televisiedienstengroep. Het verzorgt onder meer de captatie van de zeilrace Vendée Globe, wedstrijden van de Champions League en de 24 uur van Le Mans. De onafhankelijke groep is goed voor een omzet van 100 miljoen euro en stelt 400 werknemers tewerk.
"Met Worldlinx gaan wij ons toeleggen op het doorstralen van luchtbeelden van sportmanifestaties. Het vliegtuig vliegt op zo'n 1.100 meter hoogte en zendt de beelden die helikopters en motoren maken in hoge kwaliteit door naar de vaste regiekamer, ongeacht de weersomstandigheden. Het is een nichemarkt."

In maart van dit jaar werd deze draadloze spitstechnologie al toegepast tijdens de Ronde van Vlaanderen.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio