Paddenstoelenplukkers betrapt

Print
Zandhoven - In de bossen achter het Revalidatiecentrum Pulderbos werden zondag paddenstoelenplukkers betrapt. Ze hadden al een grote doos volgeladen. Er werd uiteindelijk geen klacht ingediend bij de politie, omdat de plukkers er onmiddellijk vandoor gingen met de auto.
In België is er altijd toestemming van de eigenaar nodig om paddenstoelen te plukken in privébossen, wat hier het geval is. In publieke bossen is alleen het plukken voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik toegestaan. Een boete kan oplopen tot 600 euro. De voorbije dagen werden er in Zandhoven ook al bessenplukkers opgemerkt op privéterrein. Ook hier plukten ze giftige bessen.

Paddenstoelenplukken is niet alleen verboden zonder toestemming, maar is bovendien levensgevaarlijk. De plukkers zijn veelal mensen uit Oost-Europa."Ik heb de indruk dat het voorlopig meevalt dit jaar met de illegale paddenstoelenpluk", reageert Leo Cautereels van het bezoekerscentrum Zoerselbos.
Volgens de Koninklijke Vlaamse Mycologische Vereniging zorgt de ochtenddauw voor extra zwammen, maar is er door de droogte nog geen sprake van een tsunami aan paddenstoelen in de Vlaamse bossen.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio