Vanhengel: "N-VA neemt ideeën Vlaams Belang over"

Vanhengel: N-VA neemt ideeën Vlaams Belang over

Vanhengel: "N-VA neemt ideeën Vlaams Belang over"

Print
Brussels Open Vld-kopstuk Guy Vanhengel haalt in een interview met de Waalse krant La Libre zwaar uit naar de N-VA. Vanhengel zegt dat de partij een "leugenachtig" discours gebruikt en dat het alles inzet op Antwerpen en niets op Brussel.

Vanhengel verwijst onder meer naar de suggestie van Antwerps N-VA-burgemeester Bart De Wever om een gevangenis te bouwen in Marokko. "Het is onmogelijk en dient tot niets. Zo'n uitspraak scoort misschien goed bij de kiezer, maar het toont vooral aan dat de N-VA meer en meer ideeën van het Vlaams Belang overneemt."

Dat de N-VA die gelijkenis niet wil erkennen en ook geen duidelijkheid wil scheppen over haar separatistische agenda is volgens Vanhengel ronduit "leugenachtig".

Onafhankelijk Vlaanderen

"De Brusselaars moeten weten dat ze niets moeten verwachten van de N-VA. Het einddoel van de N-VA blijft de zaken te bemoeilijken om zo te komen tot een onafhankelijk Vlaanderen", zegt de Brusselse Open Vld-minister. Volgens Vanhengel gaat alle aandacht bij N-VA naar Antwerpen, niet naar Brussel: "N-VA-minister Bourgeois wil de afkorting van de IJzertoren (AVV-VVK, Alles voor Vlaanderen - Vlaanderen voor Kristus, red.) veranderen in AVA-NVA "Alles voor Antwerpen - Niks voor Anderen". "Alle aandacht gaat naar de toekomstige hoofdstad van Vlaanderen: Antwerpen."

Belga
Archieffoto: Guy Vanhengel

Nu in het nieuws