Het Thaise Hof mikt op fijnproevers uit eigen gemeente

Wim (46) en Tine (44) Leys openden zaterdag hun nieuwe restaurant Het Thaise Hof aan de Nieuwmoerse Steenweg. Ze willen daarmee de gewone mens uit Wuustwezel laten proeven van de authentieke keuken uit Centraal-Thailand.

Wouters Greet

Het koppel begon drie jaar geleden al met de Oosterse catering 'Sa Laa Thai' maar Tine, wiens roots in Thailand liggen, droomde er altijd van om net als de vorige generaties in haar familie een eigen restaurant uit te baten. Omdat ze onze gasten willen laten proeven van typische bereidingen werken ze enkel met suggestiemenu's die bestaan uit meerdere kleine gangen.

Met hun catering bereikt het koppel vooral zestigplussers of personen die iets speciaals te vieren hebben uit de provincie Antwerpen, Brussel en Gent. Maar met hun restaurant mikken ze op mensen uit eigen regio.

"Eigenlijk hebben we nog niet zoveel klanten uit Wuustwezel en die willen we nu echt van de Thaise keuken laten proeven. Ook inwoners die helemaal niets van Thailand kennen, zijn welkom voor een basismenu. We vragen ook altijd aan onze gasten of ze het eten pikant willen of niet. Want ik hoor vaak dat mensen afhaken omdat ze denken dat alles veel te pikant is voor de Vlaming in de Thaise keuken", besluit Wim.

Meer informatie vindt u op

.

Greet Wouters

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio