Bestuur pakt sabotage zinkpaal aan

Print
Schoten - De laatste maanden saboteerden enkele personen de zinkpaal aan de ingang van het gemeentelijk park aan de Papenaardekenstraat. De gemeente stelt daarom nu een gebruikersreglement op.
De zinkpaal aan de achteringang werd er geplaatst door de technische dienst opdat beheerders met de wagen in het park kunnen. Zij bezitten allemaal een badge die ze scannen aan de terminal waardoor de grondpaal daalt en ze met de wagen kunnen doorrijden. Maar nu blijkt dat enkele personen dat systeem zodanig gesaboteerd hebben dat hij in de grond blijft en iedereen het park zomaar kan in- en uitrijden.

Omdat dit problemen met zich kan meebrengen voor de natuur en de veiligheid wil het gemeentebestuur een gebruikersreglement opstellen dat opgenomen wordt in het Algemeen Politiereglement Schoten. Daarin staat het gebruik van de badge en de terminal duidelijk vermeld.

De gemeenteraad keurde donderdag dit nieuwe reglement goed. Monique Van Den Bogaert (sp.a) en Eric De Swaef (Groen) vroegen zich wel af of het niet mogelijk is om een technische ingreep uit te voeren die de nummerplaten van de wagens kan scannen. "De sabotage is vrij eenvoudig, de bestuurders plakken gewoon een sticker op het scannende oog waardoor de paal in de grond blijft. Als we de nummerplaten van deze wagens kennen, kunnen we de saboteurs opsporen."

Burgmeester De Veuster (N-VA) antwoordde dat het bestuur aan het bestuderen is of zo'n registratie mogelijk is, maar dat ze iedereen er alvast op willen duiden dat het park afgesloten moet blijven.

Greet Wouters
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio